vrijdag 1 juli 2011

Geena Lisa gaat aftellen naar de 'Radio 2 Zomerhit' in nieuw seizoen 'Vlaanderen Muziekland'


Geena Lisa gaat aftellen naar de 'Radio 2 Zomerhit' in nieuw seizoen 'Vlaanderen Muziekland'
 
Geena Lisa trekt dit jaar opnieuw door Vlaanderen met 'Vlaanderen Muziekland'. Daarin geven elke week twaalf artiesten het beste van zichzelf in een andere Vlaamse stad. Nieuw dit jaar is dat de artiesten enkel eigen werk brengen en dat Geena Lisa elke week mee aftelt naar 'Radio 2 Zomerhit', met de uitreiking van de 'Radio 2 Zomerhit' op vrijdag 12 augustus als apotheose. Ook maandag 11 juli is een speciale dag; dan is er een 'Vlaanderen Muziekland'–special die helemaal in het teken staat van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Op 1 juli geeft Geena Lisa in Ieper het startschot voor een reeks van acht zomerconcerten: zeven keer 'Vlaanderen Muziekland' en 'Radio 2 Zomerhit' op vrijdag 12 augustus. Net als vorige zomer trekt ze daarvoor heel Vlaanderen rond. 'Vlaanderen Muziekland' strijkt deze zomer neer in Ieper, Sint-Niklaas, Brasschaat, Heist-op-den-Berg, Dendermonde, Boortmeerbeek en Blankenberge en Radio 2 Zomerhit wordt uitgezonden vanop het strand van Westende. Alle concerten worden uitgezonden op Eén.

Geena Lisa presenteert 'Vlaanderen Muziekland' deze zomer vanop een gloednieuw transparant podium en ook het concept is gewijzigd. Anders dan vorig jaar zullen artiesten op 'Vlaanderen Muziekland' geen mix brengen van Europese nummers en eigen werk, maar uitsluitend eigen nummers. Elke vrijdag verwacht Geena twaalf Vlaamse artiesten om live in het midden van de stad het beste van zichzelf te geven. Ze worden daarbij begeleid door een sterke liveband onder leiding van Joeri Hoylaerts. Voor de toeschouwers ter plaatse is er telkens een voor- en een naprogramma voorzien.

Ook nieuw is dat Geena Lisa in Vlaanderen muziekland dit jaar elke aflevering vooruitblikt op de Radio 2 Zomerhit:

'RADIO 2 ZOMERHIT'

DE GENOMINEERDEN

In 'Vlaanderen Muziekland' telt Geena Lisa deze zomer mee af naar de uitreiking van de 'Radio 2 Zomerhit', die op vrijdag 12 augustus plaatsvindt in Westende. Elke vrijdag stelt Geena Lisa in 'Vlaanderen Muziekland' een van de categorieën voor waarin artiesten kunnen meedingen naar een 'Radio 2 Zomerhit'-trofee. De verschillende categorieën van 'Radio 2 Zomerhit' 2011 zijn:

    Beste ambiance
    Beste kidspop
    Beste performance
    Beste doorbraak
    Beste Nederlandstalige lied
    Beste man
    Beste vrouw

Geena Lisa heeft elke week enkele artiesten te gast die genomineerd zijn in de categorie die ze die week voorstelt. Ook zij zullen een liedje brengen in 'Vlaanderen Muziekland'. Daarnaast presenteert Geena alle andere genomineerden uit die categorie en roept ze de kijkers op om op de website te stemmen voor hun favoriete artiest.

DE UITREIKING

Op vrijdag 12 augustus wordt 'Radio 2 Zomerhit' voor het eerst ook op televisie uitgezonden, live vanop het strand van Westende. 'Radio 2 Zomerhit' verwelkomt tal van artiesten en beloont de strafste artiesten van het afgelopen jaar met een van de felbegeerde 'Radio 2 Zomerhit'-trofeeën.

Vlak voor het programma op Eén brengt Radio 2 een uitzending waarin alle artiesten nog eens langskomen en de genomineerden overlopen worden. Het programma wordt uitgezonden vanop het plein in Westende.

SPECIAL OP 11 JULI

Op vrijdag 11 juli is er een extra feestelijke uitzending met Geena Lisa van 'Vlaanderen Muziekland' ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse gemeenschap. Die wordt live uitgezonden vanuit Brasschaat en is helemaal samengesteld met Nederlandstalige hits. De uitzending staat in het teken van de 'Radio 2 Zomerhit'-categorie Beste Nederlandstalige lied en de kijkers en toeschouwers ter plaatse zien zowel genomineerde artiesten als andere artiesten aan het werk.

DE GASTEN VOOR DE EERSTE AFLEVERING

VRIJDAG 1 JULI (LIVE)

Op vrijdag 1 juli haalt Geena Lisa Hooverphonic, Belle Perez, Jo Vally, Axelle Red, Ian Thomas, Sugar Free, Afi feat. The Gibson Brothers, About E en Idool-winnaar Kevin naar Ieper.

ZATERDAG 2 JULI (UITZENDING VRIJDAG 15 JULI)

Op zaterdag 2 juli heet Geena Lisa Laura Lynn, X-Session, Bart Herman, Nick & Simon, Hooverphonic en The Sunsets welkom in Heist-op-den-Berg. Hun optreden wordt op vrijdag 15 juli uitgezonden in Vlaanderen muziekland op Eén.

'Vlaanderen Muziekland' met als presentatrice Geena Lisa, deze zomer elke vrijdag om 20.35 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten