zaterdag 26 februari 2011

Geena Lisa en Marleen Temmerman bakken flensjes voor Afrika: de Mika juwelen van Geena

 
Geena Lisa en Marleen Temmerman bakken flensjes voor Afrika.
Goed 45 mensen zaten in restaurant Mineral in Onderbergen Afrikaans te tafelen. Ze deden dat onrechtstreeks op uitnodiging van Geena Lisa en professor Marleen Temmerman: die hebben in Afrika elk een project lopen, en Valentina Gatti stond van de 60 euro per menu, 30 euro af aan die twee goede doelen. Steve Stevaert, grote baas van de Gault Millaugids, kwam ook: om te eten en het goede doel te steunen. Hij gaf geen punten.
Geena Lisa was er met een licht gehavende hand, want tijdens het weekeind had ze met haar staafmixer een verkeerd maneuver gedaan, waardoor haar linkerhand gedeeltelijk onder de tape zat. Maar het lukte wel om even mee te helpen om de flensjes te bakken.
Uiteraard was ook het menu Afrikaans: kok Ette Ibibio van het gelijknamige restaurant aan de Zwijnaardse Steenweg kwam koken: hapjes met biologische sesamolie uit Mali, moambe, maniok, saka saka en bakbanaan. Verder dus ook nog flenskes, mangoijs en ananas.
'Ja, ik besef dat ik vandaag eigenlijk niets zal verdiend hebben, want bovenop de 30 euro die ik doorstort aan de twee goede doelen, betaal ik de kok ook nog eens 15 euro per persoon. Maar dat wist ik vooraf, ik wilde dit doen voor het project van de twee dames', aldus Valentina Gatti.
Mika-juwelen heeft samen met Geena Lisa een ring en hanger ontworpen die deze woorden in kracht willen bijstaan:
“ THE UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN
RIGHTS BELONGS TO EACH AND EVERYONE
OF US, READ IT, LEARN IT, PROMOTE IT AND
CLAIM IT AS YOUR OWN ”
 
De opbrengst van deze verkoop gaat naar Art for Africa, een organisatie van 6 geëngageerde vrouwen waaronder Geena Lisa.
 
Alle 6 met een eigen achtergrond, een eigen verhaal maar even enthousiast in hun streven en overtuigd dat ontwikkelingssamenwerking nodig is.
Art for Africa steunt projecten in Afrika en een wetenschappelijk onderzoek naaremanciperend onderwijs in ontwikkelingslanden.
Geena Lisa heeft samen met Juwelen MiKa een hanger en ring ontworpen ten voordele van Art for Africa. Aanleiding is de 60ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
Geena Lisa, bekend van het internationaal bekroonde tv-programma Fata Morgana, het betere omroepwerk op Eén en ook een beetje als de ex van Cocojr., is een vrouw met een groot hart. Het goede doel heeft haar altijd na aan het hart gelegen en ze probeert ook consequent goed en zinvol te leven.
 
Bekrompen mannelijke cynici willen haar wel eens neerbuigend benaderen maar zij dwalen. Geena Lisa heeft in 2005 zelf de vzw Art for Africa opgericht om haar activiteiten voor de goede zaak te bundelen.
Op 10 december 1948 werd de universele verklaring van de rechten van de mens ondertekend. Om die 60ste verjaardag te vieren heeft Geena Lisa samen met Mireille Gomez en Katrien Weytjens van MiKa een unieke juwelenset.
 
De opbrengst gaat integraal naar Art for Africa, een vzw die locale acties en projecten steunt om Afrikaanse (wees)kinderen meer kansen te geven. Door het veilen van kunst en nu ook de het verkoop van exclusieve juwelen, wil Art for Africa geld inzamelen om de kinderen te helpen in het enige werelddeel dat de voorbije 25 jaar armer geworden is, Art for Africa sluit zich ook volledig aan bij 11.11.11.
Juwelen MiKa
Mireille Gomez en Katrien Weytjens sloegen 8 jaar geleden de handen in elkaar en startten MiKa op. Ze ontwerpen en creëren samen exclusieve zilveren juwelen die op juwelenavonden van MiKa verkocht worden.  Mireille en Katrien zijn, net als Geena Lisa moeder én overtuigd dat ontwikkelingssamenwerking noodzakelijk is. Met deze Art for Africa juwelen willen zij hun steentje bijdragen.
Juwelenset
De juwelenset bestaat uit een hanger en een ring waarin volgende woorden gegraveerd staan: "THE UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS BELONGS TO EACH AND EVERYONE OF US. READ IT, LEARN IT, PROMOTE IT AND CLAIM IT AS YOUR OWN". De ring en de hanger zijn apart verkrijgbaar of als set.
In navolging van omroepster Evy Gruyaert heeft nu dus ook haar collega Geena Lisa een eigen juwelenlijn.
Mika juwelen
Geena Lisa heeft een eigen juwelencollectie uit: Luckiness by Mika. Ze heeft met Mika reeds een heel fijne samenwerking mogen ervaren. Samen ontwierpen zij een unieke collectie Mika juwelen, t.b.v. Art for Africa, een engagement van 6 enthousiaste, geëngageerde moeders, waaronder Geena Lisa.
Exclusieve juwelenlijn
Ze besloten om deze leuke ervaring verder te zetten door het ontwerpen van een nieuwe collectie MIKA juwelen onder het label “Luckiness”. Deze Mika juwelenlijn bestaat nu uit 9 verschillende, exclusieve geluksbedeltjes, die je vlot en creatief … als armband, ring, hanger of oorbel kan dragen. Zoals steeds worden Mika juwelen vervaardigd uit 925 sterling zilver, voorzien van een kwaliteitsgarantie die Mika u biedt voor al haar juwelen. Het spreekt voor zich dat, hoe meer bedeltjes u spaart en vergaart, hoe meer echt geluk de drager ervan kan ervaren.
Symbolen
Luckiness-juwelencollectie: Geena Lisa getuigt
“Culturen over de hele wereld gebruiken symbolen, om toekomst, welvaart en geluk te verkrijgen en te behouden. Deze symbolen fascineren mij echt. En ik ben er ook steeds naar op zoek gegaan doorheen mijn leven en op mijn vele reizen.Het maakt me dus heel gelukkig dat ik mijn voorliefde voor deze symbolen nu vorm kan geven, met deze unieke collectie juwelen, onder het label “Luckiness”.
 
Luckiness juwelen van Geena Lisa zijn dus stuk voor stuk symbolen, die al eeuwen lang geluk en voorspoed brengen, zoals de Tibetaanse swastika knoop, een klavertje vier, het Egyptische Ankh teken, het Chinese dubbelgeluksteken, een lachende Buddha, het Oosterse handje van Hamsa, de Japanse gelukskat Menik Neko, het hier alom gekende lieveheersbeestje.

1 opmerking:

  1. Het was queit interessant om te weten wat je doet om Afrika te helpen. Het is in mijn reizen dat ik veel werk gedaan in vele delen van Afrika te zien.

    Ik geloof dat je staat voor een goede opleiding en ik ben er zeker van dat het misschien dergelijke projecten zoals deze in Zuid-Sudan hebben geprofiteerd op een of andere manier. Vanuit het werk dat je doet die er zijn.

    Het goede aan kinderen en vrouwen in deze delen van de wereld te helpen en voor te bereiden kinderen voor de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen