donderdag 5 juli 2012

Geena Lisa brengt eerbetoon aan Will Tura in 'Vlaanderen Muziekland'


Geena Lisa brengt eerbetoon aan Will Tura in 'Vlaanderen Muziekland'

Op vrijdag 6 juli heet Geena Lisa de kijkers welkom voor de eerste aflevering van 'Vlaanderen Muziekland', een aflevering in Ieper waarin Christoff, Bart Kaëll en Iris een eerbetoon brengen aan Will Tura. Daarnaast is er muziek van Rocco con Buscemi, Stan Van Samang, Rox, Alice Avery en Andrei en Richard Clayderman.

Op vrijdag 6 juli brengt Eén de eerste aflevering van een nieuw seizoen van 'Vlaanderen Muziekland'. Nieuw dit jaar is dat het programma iedere week een eerbetoon brengt aan een van Vlaanderens topartiesten. Daartoe nodigt presentatrice Geena Lisa elke aflevering een of meerdere artiesten uit om een nummer van de topartiest in kwestie te coveren. De artiest zal ook zelf een van zijn grootste hits en eventueel ook een recente single brengen.

De 'Vlaanderen Muziekland'-aflevering van vrijdag 6 juli werd op 29 juni opgenomen in Ieper. De eerste Vlaamse artiest die in de bloemetjes wordt gezet, is niemand minder dan Will Tura, de koning van het Vlaamse lied. Hij brengt in Vlaanderen muziekland zijn nieuwe single Zeg nooit. Christoff, Bart Kaëll en Iris eren hem met een originele cover van een van zijn vele iconische liedjes en brengen meteen ook een eigen nummer.

Verder komt de muziek vrijdag van Rocco con Buscemi, Stan Van Samang, Rox, Alice Avery en Andrei en Richard Clayderman.

Aftellen naar Radio 2 Zomerhit
Net als vorig jaar telt Geena Lisa in 'Vlaanderen Muziekland' ook af naar Radio 2 Zomerhit op vrijdag 17 augustus in Middelkerke-Westende. In elke aflevering stelt ze een categorie voor waarin een van de felbegeerde Radio 2 Zomerhit-trofeeën te winnen valt. Een of meedere van de genomineerden van Radio 2 Zomerhit laten vervolgens horen waaraan ze hun nominatie verdiend hebben.

Een opname bijwonen?
Wie zelf een opname van 'Vlaanderen Muziekland' met Geena Lisa wil meemaken, kan de komende weken terecht in een van de volgende steden. Het voorprogramma gaat om 19.00 uur van start, om 20.30 uur begint de opname en om 21.30 uur is er een naprogramma.

'Vlaanderen Muziekland' (Ieper) met Geena Lisa, vrijdag 6 juli om 21.10 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten