maandag 11 juli 2011

Geena Lisa viert Vlaamse feestdag met veel Vlaamse muziek in 'Vlaanderen Muziekland'

Geena Lisa viert Vlaamse feestdag met veel Vlaamse muziek.
'Vlaanderen Muziekland' viert Vlaamse feestdag met topaffiche.
Op de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap verwelkomt Geena Lisa de kijkers in Brasschaat voor een extra feestelijke editie van 'Vlaanderen Muziekland'. De lijst van Vlaamse artiesten die zullen aantreden op 11 juli oogt lang en indrukwekkend, met Johan Verminnen, Dana Winner, Free Souffriau, Günther Neefs, Nicole en Hugo en Yevgueni als absolute blikvangers.
Op maandag 11 juli vat Geena Lisa post op het Gemeenteplein in Brasschaat voor een feesteditie van 'Vlaanderen Muziekland'. Geena Lisa verwelkomt er tal van Vlaamse artiesten voor een avond vol muziek: Johan Verminnen, Christoff & The Sunsets, Sam Gooris, Günther Neefs, Mama’s Jasje, Dana Winner, Nicole en Hugo, Ian Thomas, Christoff & Vrienden, Jelle Cleymans en Sugarfree.
Geena Lisa stelt de kijkers in Brasschaat ook de Radio 2 Zomerhit-genomineerden voor in de categorie 'Beste Nederlandstalig'. Yevgueni, Free Souffriau en Arne Vanhaecke zijn ook genomineerd en laten horen waaraan ze dat verdiend hebben.
Op maandag 11 juli tonen de verschillende radio- en televisienetten van de VRT wat de Vlaamse muziek- en filmwereld in zijn mars heeft. Naar aanleiding van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap brengen de netten elk op hun eigen manier een ode aan Vlaams talent. Eén programmeert een integraal Vlaamse versie van het muziekprogramma Vlaanderen muziekland, Canvas zendt een reeks Vlaamse kortfilms uit en Ketnet toont een jeugdfilm van Vlaamse bodem.
Radio 1, Klara en Studio Brussel hebben op 11 juli extra veel Vlaamse producties in petto. En Radio 2 en MNM brengen zelfs de hele Vlaamse feestdag uitsluitend Vlaamse muziek.
Televisie
Eén viert de Vlaamse feestdag met een concert van Free Souffriau en een feestelijke extra uitzending van 'Vlaanderen Muziekland' met Geena Lisa.
'Gewoon Free'
Op 11 juli brengt Eén om 16.15 uur een flinke portie Vlaamse muziek met een concert van Free Souffriau onder de noemer 'Gewoon Free'. Free Souffriau gaf op dinsdag 15 maart samen met haar liveband en haar man Miguel Wiels een intiem concert. Het aanwezige publiek, bestaande uit tal van bekende Vlamingen, kreeg er voor het eerst de liedjes te horen van haar nieuwe album. Op de cd staan nummers die speciaal voor Free gecomponeerd werden, onder meer door Bart Peeters en Will Tura. De producer is Miguel Wiels.
Free zingt volgende nummers: Zin in muziek, Blijf bij haar, Doodgewoon, Ruimtevaarder, Dag vreemde man, Wij of zij, Je dis oui, Held, Doosje, De roos, Ik leef voor jou, Nu jij weer straalt, Symfonie, Zeg me waarom.
'Vlaanderen Muziekland'
Deze zomer zendt Eén een nieuwe reeks uit van 'Vlaanderen Muziekland'. Geena Lisa presenteert zeven afleveringen vanaf 1 juli. Op maandag 11 juli is er om 20.25 uur een extra feestelijke uitzending van 'Vlaanderen Muziekland', live vanuit Brasschaat en met alleen maar Nederlandstalige hits. De uitzending staat in het teken van de 'Radio 2 Zomerhit'-categorie Beste Nederlandstalige lied en de kijkers en toeschouwers ter plaatse zien zowel genomineerde artiesten als andere artiesten aan het werk.
Geena Lisa ontvangt op 11 juli Christoff & The Sunsets, Gunther Neefs, Mama’s Jasje, Nicole en Hugo, Free Souffriau, Dana Winner, Christoff & friends, Sugarfree, Sam Gooris, Yevgueni, Arne Vanhaecke en Jelle Cleymans.
Canvas programmeert op de Vlaamse feestdag om 21.20 uur de documentaire Bedankt en Merci, over vijf volkscafés in de Westhoek. Vanaf 22.40 uur volgt 'Canvas Kort' met een selectie van vier bekroonde Vlaamse kortfilms. Blikvanger daarbij wordt ongetwijfeld het onlangs op Cannes bekroonde 'Badpakje 46' van Wannes Destoop.
'Bedankt en Merci' (21.20 uur)
Documentaire (80’) van Kat Steppe en Nahid Shaikh over vijf volkscafés in de Westhoek: De America, Au Saint-Eloi, Het Breughelhof, Het Christen Volkshuis en De Vrede.
'Badpakje 46'
Vlaamse kortfilm (15’) uit 2010 van Wannes Destoop, onlangs op het Filmfestival van Cannes bekroond met de Prijs van de Jury in de officiële kortfilmcompetitie. Met Janis Vercaempst (Chantal), Johan Heldenbergh (Pascal), Lies Pauwels (Anita), Kenneth Vanbaeden (Joeri), Wim Opbrouck (zwemleraar)
'Land of the Heroes'
Vlaamse kortfilm (2010) van Sahim Omar Kalifa (18’), bekroond met de Internationale Juryprijs Generation Kplus op het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2010 Met Ahmed Nisret, Zana Gandi, Adla Bapir.
'Memee'
Korte Vlaamse animatiefilm (2010) van Evelyn Verschoore (8’), bekroond met de publieksprijs voor Beste Korte Animatiefilm op Leuven Kort 2010.
'How to enrich yourself by driving women into emotional and financial bankruptcy'
Vlaamse kortfilm (2009) van Pim Algoed (15’), bekroond met de Humo Award op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, 2009 Met Ben Segers, Chris Willemsen, Sien Eggers, Adriaan Van Den Hoof, Eric Kloeck, Lies De Backer
Ketnet zendt op 11 juli om 9.00 uur de film 'Blinker en de Blixvaten' uit naar het gelijknamige boek van jeugdschrijver Marc De Bel (2008). Vlaanderen feest op 11 juli en dus houdt ook Ketnet een eigen zomers straatfeest in de studio.

Radio 1 stelt in 'Sonar' tijdens de zomer de lijst van duizend onmisbare songs samen. Die lijst komt van tien eminente muziekkenners. Op 11 juli legt Sonar het accent op onmisbare Vlaamse nummers. In het middagprogramma 'Touché' (van 11.00 tot 13.00 uur) is zanger Raymond van het Groenewoud de zomergast van Luc Janssen. Op 13 juli is Vlaams minister-president Kris Peeters de centrale gast van 'Touché', bij Jan Hautekiet.
Radio 2 brengt op 11 juli 24 uur lang een muzikale ronde van Vlaanderen met een hele dag door liedjes van Vlaamse origine.
Klara brengt op maandag 11 juli muziek van Vlaamse componisten of Vlaamse uitvoerders met onder meer een Vlaams concert in 'Concerto'. Voor Klara is 11 juli ook de ideale aanleiding om ex-collega en componist André Laporte in de bloemetjes te zetten. Hij wordt tachtig jaar de dag na de Vlaamse feestdag. André Laporte komt aan bij 'Klara wakker', 'Brede opklaringen', 'Café Zimmermann' en 'Concerto'. In de loge besteedt in september een uitzending aan de wereld van André Laporte.
Studio Brussel zal in 'Was het nu 80, 90 of 2000'? (van 7.00 tot 10.00 uur) alleen maar Vlaamse muziekproducties brengen.
MNM brengt op 11 juli de hele dag door Vlaamse producties tijdens alle programma’s.
 'Vlaanderen Muziekland' met Geena Lisa, maandag 11 juli om 20.25 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen