zondag 13 april 2014

Geena Lisa met 'Vlaanderen Muziekland' deze zomer te zien op zaterdag


Geena Lisa met 'Vlaanderen Muziekland' deze zomer te zien op zaterdag

Vlaanderen Feest! en Live Entertainment trekken deze zomer opnieuw langs Vlaamse steden en gemeenten voor een nieuw seizoen van 'Vlaanderen Muziekland' op Eén.

Dit jaar strijkt Geena Lisa samen met haar muzikale gezelschap neer in Ieper, Sint-Niklaas, Antwerpen, Kasterlee, Haacht-Boortmeerbeek, Lommel en Essen. Op vrijdag 23 augustus tot slot is er de 40ste editie van de Radio 2 Zomerhit, die voor het eerst in 14 jaar opnieuw in Blankenberge plaatsvindt.

Alle concerten van 'Vlaanderen Muziekland' worden uitgezonden op Eén. Telkens op zaterdag, behalve de Vlaanderen Feest!-special in Antwerpen naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap; die wordt live uitgezonden op vrijdag 11 juli 2014.

Deze zomer trekt sexy presentatrice Geena Lisa er voor de vijfde keer op uit met 'Vlaanderen Muziekland'. Dit jaar houdt het programma halt in Ieper (2 juli), Sint-Niklaas (6 juli), Antwerpen (11 juli), Kasterlee (16 juli), Haacht-Boortmeerbeek (20 juli), Lommel (31 juli) en Essen (6 augustus).

Geena Lisa nodigt telkens een fijne selectie uit van Vlaanderens meest populaire artiesten. Zij worden begeleid door een eersteklas liveband onder leiding van Miguel Wiels.

Elke week een nieuwe Zomerhit Top 20
In de Zomerhit top 20 blikt Vlaanderen muziekland samen met de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio 2 ook dit jaar vooruit naar de Radio 2 Zomerhit. De redactie van Radio 2 maakt daarvoor een longlist van de beste Vlaamse producties. De kijkers en luisteraars kunnen vervolgens elke week stemmen op hun favoriete nummers uit de lijst, met een wekelijkse top 20 als resultaat.

In 'Vlaanderen Muziekland' telt Geena Lisa af van 20 naar 1, waarbij verschillende nummers uit de top live worden gebracht door de artiest in kwestie. Elke week wordt de teller van de stemming bovendien op 0 gezet, zodat ook nieuwe nummers kans maken om binnen te komen in de Zomerhit top 20.

Daarnaast is er in 'Vlaanderen Muziekland' ook tijd voor andere nummers zoals covers, 'gouden ouwe' platen of tips. In de laatste aflevering van 'Vlaanderen Muziekland' ten slotte worden de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit-trofee bekendgemaakt. Die vindt dit jaar voor de 40ste keer plaats. Na 13 edities in Middelkerke keert het evenement terug naar Blankenberge, waar het ook al werd georganiseerd tussen 1977 en 2000. De Radio 2 Zomerhit wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén op vrijdag 23 augustus.

'Vlaanderen Muziekland' wordt gerealiseerd in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de gaststeden. Het is een programma van Live Entertainment voor Eén.

'Vlaanderen Muziekland', vanaf zaterdag 5 juli 2014 op Eén.

Vlaanderen Muziekland trekt dit jaar voor het vijfde jaar op rij door Vlaanderen. Eindelijk mogen de locaties en de datums gecommuniceerd worden. Eindelijk, omdat we ze eigenlijk al een maand hebben maar nog geen toestemming hadden om ze te brengen. Maar nu ze in Het Laatste Nieuws staan, mogen jullie ze ook weten.

Geena Lisa geeft op 2 juli de aftrap voor het vijfde seizoen van Vlaanderen Muziekland in Ieper. Nadien trekt het programma naar Sint-Niklaas (op 6 juli op de Grote Markt), naar Antwerpen (11 juli), Tielen (16 juli bij sponsor Ijsboerke), Haacht (20 juli), Lommel (31 juli) en Essen op 6 augustus.

Locatie - opnamedatum - uitzenddatum:
Ieper - woensdag 2 juli - zaterdag 5 juli
Sint-Niklaas - zondag 6 juli - zaterdag 12 juli
Antwerpen - vrijdag 11 juli - vrijdag 11 juli (live)
Tielen - woensdag 16 juli - zaterdag 19 juli
Haacht - zondag 20 juli - zaterdag 26 juli
Lommel - donderdag 31 juli - zaterdag 2 augustus
Essen - woensdag 6 augustus - zaterdag 9 augustus
Blankenberge - zaterdag 23 augustus - zaterdag 23 augustus (Radio 2 Zomerhit)

En zaterdag 16 augustus dan? Wel, dan krijgt u het beste van Vlaandern Muziekland 2014 in een compilatie-aflevering.  Geena Lisa heeft nu al zin in het nieuwe seizoen van Vlaanderen Muziekland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten