woensdag 25 augustus 2010

Geena Lisa met Sabine Hagedoren in de Generatieshow van Bart Peeters

Op vrijdag 19 februari 2010 vormde Geena Lisa en VRT weervrouw Sabine Hagedoren het jaren 80 team in De Generatieshow.

In de zesde aflevering van 'De Generatieshow' kruipt Geena Lisa in de swingende heupen van Beyoncé. En dat doet ze niet alleen. Jaak Pijpen toont zich van zijn ruigste kant als Jay-Z. Verder hebben de kapiteins weer grof geschut ingezet. Samen met Jaak Pijpen, Kamagurka, Sabine Hagedoren, Regi en Véronique Leysen nemen ze het tegen elkaar op om te achterhalen wie het meeste weet over de populaire cultuur van de laatste vijftig jaar.

Geloof het of niet, maar ook Beyoncé en Jay-Z komen langs. Niemand minder dan Geena Lisa, die als team kapitein samen met weervrouw Sabine Hagedoren het eighties team vormt, en de immer sympathieke Jaak Pijpen brengen samen een Vlaamse klassieker in een Verkeerde Versie.


De muziek komt deze week van over het Kanaal. Katrina & The Waves zakken af naar De
generatieshow met een nummer uit 1985 dat toen heel wat golven van enthousiasme ontketende: Walking on Sunshine.

Voor nog meer muziek zorgt de Vlaamse familie Von Trapp uit de The Sound of Music. Die succesvolle musical spreekt al vijftig jaar lang alle generaties aan. De echte Maria - Deborah De Ridder - en haar zeven Von Trapp-kindjes komen dan ook de longen uit hun lijf zingen.

De Kandidaten

De jaren 60
Ze werd in de pers omschreven als een ‘krasse bejaarde’, maar daar wil kapitein Leah
Thys niets van weten. Waarom ze nog geen enkele aflevering van De generatieshow
gewonnen heeft? “Wij, die jong waren in de jaren zestig, zijn als dieselmotoren: we komen traag op gang, maar eens we vertrokken zijn... Pas dan maar op!” Leah heeft in ieder geval voor fijn gezelschap gezorgd. Misschien doet haar metgezel Jaak Pijpen (°1952) het tij keren…


De jaren 70

Kapitein van de jaren zeventig, Martine Prenen, is in een winning mood. Vorige week ging ze naar huis met de gouden Generatieshow-medaille; benieuwd of haar dat deze keer weer lukt. Ze heeft voor serieuze versterking gezorgd: Kamagurka (°1956). Als cartoonist, schilder, theater- en televisiemaker is hij van zoveel verschillende markten thuis dat de jaren zeventig bijna niet anders kunnen dan winnen.

De jaren 80

Geena Lisa maakt deze week het mooie weer met Sabine Hagedoren (°1971). Geena Lisa versloeg Sabine een paar jaar geleden nog in een verkiezing over wie de mooiste borsten van Vlaanderen heeft, maar van deze rivaliteit bleek weinig meer over. Sabine denkt wel met gemengde gevoelens terug aan de jaren tachtig.


Sabine Hagedoren: “Als ik aan de eighties denk, denk ik vooral aan de overdosis permanenten die ik toen had. Ik heb het dan over echt gigantische poedelkoppen. Als ik daar nu foto’s van zie, schaam ik me te pletter, maar tja... In die tijd had iedereen dat hé!”


Tijdens de dans opdracht pakte Sabine Hagedoren een zakdoek van tussen haar grote borsten. Dit lokte bij Geena Lisa de plagende opmerking op: dus dat heb je daar tussen je borsten zitten.

De jaren 90

Vorige week had Stan Van Samang de ravissante Elke Vanelderen, deze week doet hij het met haar lief. Regi Penxten (°1976) spendeert tegenwoordig graag zijn dagen in het
Antwerpse Sportpaleis, maar in zijn jonge jaren ging hij liever naar Londen.Waarom? Om Buffalo’s te kopen! 'Ik was zo modebewust dat ik – nog voor Bufallo’s hier te koop waren – naar Londen afreisde om ze daar te kopen. Echt waar! En Buffalo’s gecombineerd met zo’n typisch jaren 90 sexy fluopakje... Ja, ik zag er best blits uit in mijn jonge jaren!.'De jaren 2000
Vorige week had kapitein Niels Destadsbader Miss België bij, deze week doet hij het met
een al even knappe madame: Véronique Leysen (°1986) begon haar carrière als Fanny, de dochter van Kiekeboe.Tegenwoordig speelt ze de rol van Marie-Claire in de populaire
jeugdreeks Amika, en is ze, net als Niels, Ketnet-wrapster. Benieuwd of deze jonge veulens vanavond met de winst gaan lopen...


En hoewel Geena Lisa en Sabine Hagedoren als het zeer sterke jaren 80 team de Generatieshow niet wonnen, maakten ze er samen toch een feest van.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen