dinsdag 10 juni 2014

Geena Lisa krijgt co-presentator tijdens Vlaanderen Muziekland en eert Yasmine met nieuwe single


Geena Lisa krijgt co-presentator tijdens Vlaanderen Muziekland en eert Yasmine met nieuwe single

Vlaanderen Muziekland is deze zomer toe aan z'n vijfde editie en dat willen de makers van het programma vieren. De kijkers zullen deze zomer niet alleen verwend worden met superleuke muziek maar Geena Lisa krijgt er ook een partner bij. Bij iedere aflevering zal er een andere bekendheid naast Geena Lisa staan. Pat Krimson praatte zijn mond al voorbij aan Story en zal het programma in Lommel mee presenteren. "Wie de andere presentatoren zijn, staat nog niet vast", aldus Henk Vermeulen. "We hebben het idee onlangs aan Eén voorgelegd en daar zagen ze het wel zitten om iedere week iemand anders samen met Geena te laten presenteren. Het is echt wel de bedoeling dat de persoon het programma mee vorm geeft. Zo zal de gastpresentator of presentatrice wellicht samen met Geena het programma openen maar net zo goed zal Geena ook artiesten alleen aankondigen, net zoals de co-host van die avond ook al eens een act solo zal aankondigen".  Je merkt het, de zomer komt dichterbij en de ploeg van Vlaanderen Muziekland is volop bezig met de voorbereidingen van het programma.

Vlaanderen Muziekland van Geena Lisa is dit jaar op zaterdagavond te zien op Eén.

Waar? Wanneer?
Locatie - opnamedatum - uitzenddatum:
 Ieper - woensdag 2 juli - zaterdag 5 juli
 Sint-Niklaas - zondag 6 juli - zaterdag 12 juli
 Antwerpen - vrijdag 11 juli - vrijdag 11 juli (live)
 Tielen - woensdag 16 juli - zaterdag 19 juli
 Haacht - zondag 20 juli - zaterdag 26 juli
 Lommel - donderdag 31 juli - zaterdag 2 augustus
 Essen - woensdag 6 augustus - zaterdag 9 augustus
 Blankenberge - zaterdag 23 augustus - zaterdag 23 augustus (Radio 2 Zomerhit)

Geena Lisa: "Ik kan eindelijk terug VRT binnenwandelen zonder krop in de keel te krijgen"

Op 25 juni is het al weer 5 jaar geleden dat wijlen Hilde Rens (†37), beter bekend als Yasmine, uit het leven stapte. Geena Lisa (41) was een van de beste vriendinnen van Hilde en er gaat nog steeds geen dag voorbij dat Geena niet aan haar denkt. "Dat gemis verdwijnt niet", zegt ze.

Geena Lisa en Hilde Rens zijn jarenlang de beste vriendinnen geweest. Het was voor Geena dan ook een donkere dag toen bekend werd dat, zangeres en presentatrice, Hilde er niet meer was. "Ik heb haar bijna 20 jaar gekend en onze levens hebben altijd heel gelijk gelopen. Ik heb alles van dichtbij meegemaakt en ik ben dan ook lang in shock geweest. Het gemis verdwijnt niet, maar het slijt wel. Ik kan ondertussen terug de VRT binnenwandelen zonder een krop in mijn keel te krijgen" zo zegt Geena.

De twee vriendinnen hadden nog zoveel plannen samen, waaronder een muzikaal feest organiseren voor hun veertigste verjaardag. Helaas is het nooit zover gekomen. "We wilden altijd samen iets doen rond onze veertigste verjaardag. De nadruk leggen op het feit dat kleine meisjes samen groot worden. Maar op het moment dat ik dan 40 werd had ik zoiets van: waar ben je nu?"
"Zeg me dat het niet zo is"

Dit jaar werd voor de eerste keer 'De Passie' op Vlaamse bodem vertoond. Dit spektakel bestaat uit live concerten en zelfgemaakte videoclips, waarmee op een hedendaagse manier het paasverhaal wordt verteld. Geena Lisa werd gevraagd om het lied 'Zeg me dat het niet zo is' te zingen, en dat was een schot in de roos. "Mensen vroegen me waar ze de single konden kopen. Toen begon ik te denken. Je kan de single helemaal nergens verkrijgen, dus dan moest ik de single zelf maar uitbrengen. Op 25 juni is het 5 jaar geleden dat Yasmine is overleden, dus dat zou dan mijn eerbetoon aan haar zijn. Ik noem het nummer ook mijn Yasmineliedje."

De single is sinds vrijdag verkrijgbaar. Het nummer wordt door Geena Lisa opgedragen aan Yasmine, want ze wil vermijden dat mensen haar vergeten. "Ik wil niet dat mensen de prachtige Yasmine vergeten. Dood ben je pas echt als niemand meer aan je denkt."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten