zondag 29 mei 2011

Geena Lisa neemt afscheid van 'De Raadkamer' op Radio 2

Geena Lisa neemt afscheid van 'De Raadkamer' op Radio 2
Zaterdag 28 mei roept voorzitster Geena Lisa voor de allerlaatste keer haar raadsleden samen in het humorprogramma 'De Raadkamer'. Voor de gelegenheid trekt het vrolijke gezelschap naar Zaal Elckerlyck in Antwerpen. Een feestelijke uitzending want Radio 2 neemt vrolijk afscheid van een bijzonder populair programma en werkt ondertussen volop aan een even humoristische opvolger.
Op zaterdag 1 maart 2003 zond Radio 2 voor het eerst 'De Raadkamer' uit met als voorzitter/presentatrice Geena Lisa. Het programma groeide uit tot één van de best beluisterde programma’s van Radio 2.
 
Elke zaterdag verwelkomde Geena Lisa een rist raadsleden die zich met de nodige kwinkslagen bogen over een bepaald dossier. In het panel zaten ondermeer stand-up comedians en humoristen als Bert Kruismans, Nigel Williams, Bert Gabriëls, Brik Van Dyck, Urbanus, Iwein Segers, Carry Goossens en Raf Coppens.
Maar ook de vrouwen waren goed vertegenwoordigd: ondermeer Saartje Vandendriessche, Els De Schepper, Katja Retsin, Tanja Kloeck, Hilde De Baerdemaeker, Evy Gruyaert, Sabine Hagedoren en Veerle Dobbelaere waren één of zelfs meerdere keren raadslid.
Dit zijn 'De Raadsleden' in de laatste uitzending op 28 mei
Zaterdag 28 mei kruisen volgende raadsleden voor het laatst de degens: Dirk Denoyelle en Herman Verbruggen (zij waren er ook bij tijdens de eerste uitzending van De Raadkamer), Jan Verheyen en Dirk Van Vooren (die er pas het laatste jaar is bijgekomen) en Sven Eeckman en Brik Van Dyck (naast regelmatig panellid ook één van de vaste schrijvers). In aanwezigheid van andere panelleden zwaaien ze presentatrice Geena Lisa feestelijk uit en brengen haar een muzikale ode.
Nethoofd van Radio 2 Jan Knudde bedankte tijdens de opname op woensdag 25 mei van harte Geena Lisa en de hele creatieve radioploeg: ''De Raadkamer' is met gemiddeld 750 000 luisteraars het op één na populairste programma van Radio 2 en bleek acht jaar lang een zeer waardige opvolger van 'De Zoete Inval'. Het is fijn om in deze omstandigheden afscheid te nemen van het programma en aan een opvolger te werken. Dat wordt opnieuw een grote uitdaging.'