donderdag 24 maart 2011

Geena Lisa maakt gaststeden 'Vlaanderen Muziekland 2011' bekend!

 
Presentatrice en zangeres Geena Lisa maakt gaststeden 'Vlaanderen Muziekland 2011' bekend!

Voor het tweede jaar op rij organiseren Vlaanderen Feest! en De TV Makers tijdens de zomermaanden een reeks concerten. Dit jaar strijkt de tourbus van Geena Lisa neer in zeven Vlaamse steden onder de noemer 'Vlaanderen Muziekland'. Op 12 augustus neemt Radio 2 de fakkel over voor een achtste show, 'Radio 2 Zomerhit', live vanop het strand van Westende. Eén zendt zowel 'Vlaanderen Muziekland' als 'Radio 2 Zomerhit uit'.


Op 1 juli wordt door Geena Lisa in Ieper het startschot gegeven voor een reeks van acht zomerconcerten: zeven keer 'Vlaanderen Muziekland' en op 12 augustus Radio 2 Zomerhit. Net als vorig jaar capteert Eén alle shows en zendt het net ze elke vrijdagavond uit met Geena Lisa als presentatrice. In het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt 'Vlaanderen Muziekland' op 11 juli live uitgezonden vanuit Brasschaat en op 11 juli 2012 vanuit Tongeren.

Dit is het volledige schema voor de zomer van 2011:
    01/07 Ieper - uitzending 01/07 (live)
    02/07 Heist-op-den-Berg - uitzending 15/07
    08/07 Sint-Niklaas - uitzending 08/07 (live)
    09/07 Dendermonde - uitzending 22/07
    10/07 Boortmeerbeek - uitzending 29/07
    11/07 Brasschaat - uitzending 11/07 (live)
    23/07 Blankenberge - uitzending 05/08
    12/08 Radio 2 Zomerhit, Westende - uitzending 12/07 (live)

Vlaanderen muziekland wordt gerealiseerd door De TV Makers in samenwerking met Vlaanderen Feest!, Eén, Geena Lisa en de gaststeden.

Slecht nieuws voor Peter Van de Veire: ook al haalt hij met 'Peter live!' ruim een miljoen kijkers, na dit seizoen trekt de VRT de stekker uit het programma. 'Te duur nu we moeten besparen', zeggen ze bij de VRT.

Dat de openbare omroep de komende jaren serieus moet besparen, was geen geheim. Dat dat ook gevolgen zou hebben voor eigen tv-producties, was dat evenmin. Enkele maanden geleden werd al gefluisterd dat wellicht ook Peter live! in de klappen zou delen, maar de stijgende kijkcijfers wezen in een andere richting. Toch bevestigt Eén-woordvoerder Björn Verdoodt dat er in 2011 geen nieuw seizoen van het populaire vrijdagavondprogramma komt.

'We willen het bericht wel even nuanceren. Peter live! stopt inderdaad na dit seizoen, maar dat neemt niet weg dat we heel tevreden zijn over wat de ploeg van Peter live! de jongste weken gepresteerd heeft', zegt Verdoodt. 'De kijkcijfers zijn prima. De aflevering met Will Tura haalde meer dan één miljoen kijkers, en ook de uitzending van vorige vrijdag zat rond het miljoen kijkers. Het programma wint aan populariteit en wordt steeds beter, maar het is wel een heel duur programma. Met de besparingen die voor de deur staan - liefst 65 miljoen euro - moesten we in de budgetten snoeien, en we hebben daarbij moeilijke keuzes moeten maken.'

Wel nieuwe reeks 'Vlaanderen Muziekland' met Geena Lisa

'Het is met spijt in het hart dat we Peter live! afvoeren', vervolgt Verdoodt. 'Er komt op vrijdagavond wel iets nieuws, maar dat zal met veel minder middelen moeten gemaakt worden. We willen bij Eén zeker ook de Vlaamse muziek niet verwaarlozen, en er komt volgende zomer een tweede reeks van Vlaanderen Muziekland met Geena Lisa. Of Peter live! in 2012 kan terugkeren zullen we nog moeten bekijken, maar we weten nu al dat we ook dan nog flink zullen moeten besparen.'